JUNIORI-JUKURIT MUKAAN K-RYHMÄN LIIKE ON LÄÄKE -HANKKEESEEN

20.5.2024

 

Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi*. Juniori-Jukurit liittyy mukaan K-ryhmän LIIKE ON LÄÄKE -hankkeeseen kannustamalla lapsia ja nuoria liikkeelle yhdessä Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton, muiden juniorijääkiekkoseurojen ja JVG:n kanssa.

 

Lasten ja nuorten liikkumattomuus on vakava haaste. Tutkimusten mukaan lähes 40 prosentilla lapsista ja nuorista fyysinen toimintakyky on mahdollisesti terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla**. Myös halu harrastaa urheilua on laskenut. ​Samalla perheet ovat entistä eriarvoisemmassa asemassa, mikä vaikuttaa lasten ja nuorten mahdollisuuksiin harrastaa.

Juniori-Jukurit ry jatkaa pitkäaikaista yhteistyötä K-Ryhmän kanssa. Yhteistyö on jatkunut jo pitkään hyvin ja olemme seuran puolesta iloisia, että yhteistyö jatkuu myös tulevana vuonna. K-Ryhmä on jo vuosien ajan tukenut lasten ja nuorten liikuntaa, LIIKE ON LÄÄKE -hankeen kautta pystymme viestimään lapsille ja nuorille liikunnan tärkeyttä sekä auttamaan löytämään liikunnan ilon.

”Tämä on erinomaisen tärkeä yhteiskunnallinen hanke ja konkreettinen tuki, joka kohdistuu suoraan harrastajillemme. K-Ryhmä tukee seuran matalankynnyksen Liike on lääke luistelu- ja kiekkokouluja sekä hankkeen avulla pystymme pitämään laadukkaan seuratoiminnan mahdollisimman edullisena.”, kertoo Juniori-Jukurien toiminnanjohtaja Tuomas Anttonen.

Hanke rakentaa uudenlaista lähestymistä lasten ja nuorten liikkumiseen siten, että se kannustaa kaikenlaiseen liikkumiseen. Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä. Juniori-Jukurien kanssa esimerkiksi järjestetään matalankynnyksen toimintaa, lapsille ja nuorille lähiliikuntapaikoilla talven aikana.

”Liike on lääke parempaan elämään. Haluamme osoittaa, mitä kaikkea hyvää liikunta tuo lapsille ja nuorille ja luoda näin positiivista muutosta, joka vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin nyt ja huomenna. Kun maalina on terveempi Suomi, peli pitää avata siellä, missä se muutos on mahdollista tehdä eli lasten ja nuorten keskuudessa. Me K-ryhmässä tunnemme suomalaisten arjen ja haluamme tukea sitä, lajiliitot ja seurat puolestaan tuntevat lasten ja nuorten liikkumisen ja liikuttamisen”, kertoo K-ryhmän viestintäjohtaja Karoliina Partanen.

 

JVG laittaa jalat liikkeelle uudella biisillä 

Lajiliittojen lisäksi JVG on K-ryhmän yhteistyökumppanina innostamassa lapsia liikkumaan. JVG teki hanketta varten uuden LIIKE-nimisen biisin, joka sai inspiraationsa Liike on lääke -hitistä. Uusi kampanjabiisi on tarkoitettu kaikenlaiseen käyttöön liikkumisen ympärillä. Sitä saa soittaa vapaasti vaikkapa tapahtumissa – aina Huuhkajien ottelusta pihapeleihin tai koulun diskoon.

”Liikkuminen ja urheilu ovat olleet isossa roolissa läpi meidän molempien elämän. Keikkamatkoillakin sporttaamme aina kun on mahdollista. Haluamme olla liikkumisen sanansaattajia yhdessä K-ryhmän ja lajiliittojen kanssa. Tulkaa haastaa!” innostavat JVG:n Jare Brand ja Ville Galle.

 

 

LIIKE ON LÄÄKE

Kaikki mikkeliläiset lapset ja nuoret pääsevät liikkumaan jo tulevana torstaina Mikkelin torilla.

K-Kauppiaat tarjoavat yhdessä paikallisten seurojen kanssa K-Ryhmän LIIKE ON LÄÄKE -liikuntakiertueen Mikkelin torilla torstaina 23.5. klo 14–18. Kyseessä on kaikille avoin ja ilmainen liikuntatapahtuma, jossa pääset pelaamaan ja liikkumaan koko perheen kesken.

Juniori-Jukurien kauden 2024–2025 LIIKE ON LÄÄKE luistelu- ja kiekkokoulujen ilmoittautuminen, on nyt auki. Tervetuloa mukaan liikkumaan matalalla kynnyksellä ja tervetuloa mukaan Heimoon.

Lue lisää luistelu- ja kiekkokouluista täältä.

********************************************

*Liitu-tutkimus 2022

**Valtakunnalliset fyysisen toimintakyvyn Move!-mittaustulokset 2023. Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö 2023.​

LUE LISÄÄ:

www.k-ryhma.fi/liikeonlaake

 

 


Kuuntele LIIKE-biisi:
https://open.spotify.com/track/1tcWd4oz8WqV1Q8UjMrxQV?si=x4emqMlbQF-WmzerHsjIPg&nd=1&dlsi=a679ec1e016545ab

#liikeonlääke #lol

*************************

Lisätietoja:

Juniori-Jukurit ry

Tuomas Anttonen, toiminnanjohtaja

tuomas.anttonen(at)juniori-jukurit.fi

K-ryhmä

Heidi Jungar, VP, Brand & Sponsorships

+358 10 532 2228, heidi.jungar(at)kesko.fi

 

K-ryhmän viestintä (ma-pe klo 9–16)

+368 10 53 50200, viestinta(at)kesko.fi