JUNIORI-JUKURIT JA JUNIORI-SAPKO TIIVISTÄVÄT YHTEISTYÖTÄ

5.5.2021

Juniori-SaPKo ja Juniori-Jukurit tiivistävät yhteistyötään entisestään. Sen myötä Juniori-SaPKo liittyy mukaan taitovalmentajahankkeeseen sekä yhteisen sateenvarjon alle, johon kuuluvat Juniori-Jukurit, Warkis, Kapa-51, PiPS sekä uutena seurana Juniori-SaPKo.

Yhteistyön tavoitteena on rakentaa yhdessä eteläsavolaista pelaajapolkua, ja löytää pelaajille heidän omalle kehitykselle sopiva pelipaikka seurayhteisön sisältä sekä mahdollistaa samalla asuminen omalla paikkakunnalla mahdollisimman pitkään. Vastuu yhteisen pelaajapolun suunnittelusta on seurojen urheilutoiminnasta vastaavilla henkilöillä.

Taitovalmentajahanke on Jääkiekkoliiton kolmivuotinen projekti LKK-U12-ikävaiheeseen. Juniori-Jukurien taitovalmentajana toimii Jussi Hyvärinen. Taitovalmentajan tehtävänä on ylläpitää, kehittää lasten jääkiekon valmennuksen laatua ja kehittää seuran harrastajarekrytointia lapsivaiheessa. Taitovalmentaja tekee Savonlinnaan yhteensä kymmenen seurakäyntiä kauden 2021–2022 aikana. Seurakäynteihin kohdistuvissa LKK-U12-ikäluokissa pyritään tekemään vahvaa yhteistyötä sisällöllisesti ja seurojen toimintaa pyritään yhtenäistämään.

Kilpavaiheessa seurat haluavat tarjota kullekin pelaajalle sopivan ympäristön kehittymiselle kohti aikuisten liiga- ja mestisjoukkueita. Tavoitteena on nostaa molempien seurojen urheilullista tasoa. Kilpavaiheen yhteistyö kattaa myös seurojen välisen pelaajaliikennesopimuksen.

On hienoa aloittaa eteläsavolaisen kiekkoilun kehittäminen yhdessä Juniori-SaPKon kanssa. Yhteistyössä pystymme rakentamaan laajemman ja yksilöllisemmän pelaajapolun seurojen pelaajille. Yhteistyöllä pystymme kehittämään myös valmentajien osaamista, jakamaan tietotaitoa seurojen välillä sekä yhtenäistämään seurojen urheilutoiminnan linjauksia, kertoo Juniori-Jukurien valmennuspäällikkö Jukka Mäkinen.

 

Seurojen välillä on ollut yhteistyötä kuluneiden vuosien aikana, mutta nyt sen tekeminen on käytännössäkin helpompaa, kun Juniori-Jukurien kilpajoukkueiden sarjataso on lähtökohtaisesti vakiintunut SM-tasolle ja SaPKon mestistasolle. Näin ollen syntyy myös pelaajien liikuttamista sarjaportaiden välillä, Juniori-SaPKon junioripäällikkö Joni Kotilainen.

Kotilaisen mukaan seurojen tehtävä on mahdollistaa niin pelaajille kuin valmentajille paras mahdollinen polkumalli omalla uralla etenemiseen ja tukea heitä arjen toiminnoissa.

 

Peruslähtökohta ei muutu edelleenkään, eli pelaajien on itse tehtävä se päivittäinen työ niin laadukkaasti kuin mahdollista, sillä ilman sitä ei eteneminen kilpapoluilla onnistu, hän muistuttaa.

 

On erittäin hienoa, että saimme Jukureiden kanssa sovittua yhteistyömallit kuntoon, ja pääsemme näin ollen kehittämään eteläsavolaista jääkiekkoilua.

 

Juniori-Jukurien taitovalmentajahankkeen sateenvarjossa ovat mukana Juniori-SaPKo (Savonlinna), Warkis (Varkaus), Kapa-51 (Kangasniemi) sekä PiPS (Pieksämäki). Juniori-SaPKo ja RaJu (Rantasalmi) jatkavat myös yhteistyötään, RaJu on myös mukana seurojen yhteisessä pelaajaliikennesopimuksessa.

 

Lisätietoja antaa:


Juniori-Jukurit ry

Jukka Mäkinen
Valmennuspäällikkö
jukka.makinen@juniori-jukurit.fi
044 243 8924

Juniori-SaPKo ry

Joni Kotilainen
Junioripäällikkö
joni@juniori-sapko.fi
040 566 9998