Juniori - Jukurit | Yhteistyöseurat: Yhteistyöseurat

Uutiset

Jukurit ja GalleriAri yhdistävät urheiluharrastuksen ja taiteen!

09.06.2017

Kokeile kulttuuria – kokeilukulttuuria

Suomen kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston vuoden 2017 kärkihanke mahdollistaa taiteen ja urheilun yhdistämisen! Uusi tapa tutustua kulttuuriin ja taiteen tekemiseen on yhdistää kaksi asiaa toisiinsa: liikuntaharrastus jääkiekko ja taidepajat. GalleriAri ja Mikkelin Juniori-Jukurit tulevat toteuttamaan taidepajat ja näyttelyt yhteistyössä toukokuusta 2017 toukokuun loppuun 2018 välisenä aikana. Innostavana esimerkkinä toimivat liigaedustusjoukkue ja päävalmentaja Risto Dufva, sekä nuorten valmentajat. Heidän esimerkin avulla saamme nuoret innostumaan ja työskentelemään taiteen parissa. Ennen kaikkea nuoret pojat, jotka ilman kannustavaa esimerkkiä, heitä on vaikea saada mukaan taiteen tekemiseen ja kulttuurin pariin. Taidepajoissa työskentelyn avulla nuoret pääsevät kokeilemaan taiteellisen ilmaisun eri menetelmiä. Pajatyöskentelyssä he toteuttavat oman näköisensä teoksen kolmella eri tekniikalla, maalaus, kuvanveisto ja valokuvaus. Näistä teoksista valmistuu näyttely, joka avataan toukokuun alussa 2018 GalleriArissa.

Liikunnassa ja urheilussa on viimeaikoina ollut kokeilun kautta tuotu kiinnostuksen herättäminen jotain lajia tai urheilumuotoa kohtaan. Sananmukaisesti haluamme tuoda liikunnan ja urheilun lähelle kulttuuria, kokeilukulttuurin kautta: kokeile erilaisia taiteen ja kulttuurin tekemisen muotoja. Tavoitteena on avata kulttuurin ja taiteen tekemisen eri muotoja jääkiekkoa harrastaville lapsille ja nuorille. Liikkuminen on luonnollista lapsille ja nuorille, toisaalta lukeminen, musiikin kuuntelu ja elokuvien katsominen ovat yhtä luonnollisia.

Osa nuorista kuitenkin kokee varsinaisen taiteellisen työskentelyn liian kaukaiseksi ja taiteen opetuksen edelleen vähentyessä kouluissamme, entistä harvempi nuori hakeutuu kulttuuriharrastuksen pariin. Tätä kautta varsinainen käsillä tekeminen jää vähäiseksi ja jos nuorena ei näitä alueita harjoita, ei aikuisenakaan tunne kiinnostusta kyseiseen alueeseen. Kuitenkin, luovuus on osa ihmisen ongelmanratkaisukykyä ja jääkiekossahan sitä tarvitaan. Taiteellinen työskentely, edes hetken, rentouttaa nuorta. Tavoitteita ei saa asettaa liian korkealle eikä liian kauas, prosessin on oltava lyhyt, selkeä ja lopputuloksen on oltava palkitseva. Tästä syystä lähdimme kokeilun kautta hakemaan erilaisia taiteellisen työskentelyn muotoja lapsille ja nuorille. 

Ensimmäinen taidepaja toteutettiin 7.6. taidegalleria GalleriArin ympäristössä. Gallerian takapihalle kokoontui Mikkelin Juniori-Jukureiden C1-C2 -nuoret, yhteensä 44 nuorta jääkiekkoilijaa, maalaamaan ohjatusti Minäkuva® –maalauspajaan valokuvaaja Anna-Katri Hännisen ohjauksessa. Minäkuva®:ssa pyritään väreillä ja muodoilla kuvastamaan itseään. Onko nuori iloinen keltainen, rauhallinen sininen vai vahva punainen? Onko nuori tasaisen raidallinen, holtiton spiraali vai täsmällinen ruudukko? Lopuksi otetaan nuoresta ja valmiista teoksesta valokuva ja pohditaan väri- ja muotovalintoja.

Tämä yhteistyö taiteen opettajan, nuorten ja heidän valmentajiensa välillä osoittaa, että urheilua ja kulttuuria ei aseteta vastakkain eivätkä ne pois sulje toisiaan. Yhteistyö myös osoittaa arvostusta eri harrastusmuotoja kohtaan, kulttuurinen harrastaminen ja tekeminen on yhtä arvokasta, kuin fyysinen, kuntoa kohottava harrastaminen.

Tervetuloa seuraamaan Mikkelin Jukurien A-junioreiden taidepajan työskentelyä 16.6. klo
11.00 GalleriAriin, Kasarminkatu 3. Paikalla ovat: Marko Kauppinen (päävalmentaja), Teemu Suokas (valmentaja), pelaajista liigajoukkueen mukana kesän harjoitelleet Aku Alho ja Ali Liikanen sekä Antton Virtanen, Niklas Mattila, Tommi Pynnönen ja Miiro Linjala. Paikalla myös galleristi Ari Hänninen ja projektin vetäjä Anna-Katri Hänninen.


Yhteistyöterveisin:
Anna-Katri Hänninen
Kokeile kulttuuria – projektin vetäjä
p. +358 45 256 8399
info@annakatrihanninen.com
www.annakatrihanninen.com
www.taidetarinat.com

Ari Hänninen
GalleriAri - galleristi
p. +358 50 518 5199
Kasarminkatu 3, Mikkeli. galleria@galleriari.fiJUNIORI-JUKURIT
22.03
2019
KAUDEN 2019-2020 C2-05 JA D1-06 VASTUUVALMENTAJAT NIMETTY
  C2-05 | JUSSI HYVÄRINEN C2-05 ikäluokan vastuuvalmentajaksi tulevalle kaudelle on nimetty Jussi... lue lisää
19.03
2019
TUKEA HARRASTUSMAKSUIHIN - LUE MITÄ TARJOLLA
Jääkiekkoliiton D-, C- ja B-junioreiden kevään tukihaku on auennut. Nyt on loistava tilaisuus hakea tukea... lue lisää
06.03
2019
SARVIS CLUB RY LAHJOITTAA JUNIORI-JUKUREILLE 500 EUROA
Sarvis Club ry lahjoittaa Juniori-Jukurit ry:lle 500€, junioritoiminnan tukemiseen. Avustusta on kerätty... lue lisää
05.03
2019
MAKSUTON GHD TYTTÖKIEKKOKOULU ALKAA KE 13.3.
GHD- Tyttökiekkokoulu päivät jatkuu keväällä! Tervetuloa mukaan kaikki tytöt (4-15- vuotiaat) mukaan... lue lisää
20.02
2019
PLUSTERVEYS TUKEE JUNIORI-JUKUREIDEN PERHEITÄ
PlusTerveys Hallitustorin Hammaslääkärit tukee tällä kaudella Juniori-Jukureiden toimintaa. Tuki on osa... lue lisää
15.02
2019
BAUER AITIOKISA VOITTAJAT
Bauerin sekä Juniori-Jukureiden järjestämä ulkojääkisa on ratkennut. Kisan tarkoituksena oli kerätä... lue lisää
15.02
2019
C1 valmennus kaudella 2019-2020
Janne Vaarasuo toimii Jukureiden C1 joukkueen vastuuvalmentajana kaudella 2019–2020. Iisalmesta... lue lisää
14.02
2019
Jukurit A ja B Try Out 17.-18.4.2019
  Mikkeli tarjoaa junioreille loistavan ympäristön sekä urheilijana kehittymiselle että ihmisenä... lue lisää
31.01
2019
TOMMO NUKARI JATKAA B-NUORTEN PÄÄVALMENTAJANA KAUDELLA 2019-2020 | MYÖS MUU VALMENNUSRYHMÄ JATKAA
Tommo Nukari jatkaa Jukureiden B-nuorten päävalmentajana kaudella 2019–2020. Hämeenlinnasta lähtöisin... lue lisää
30.01
2019
JOHAN FISK POHJOLA-LEIRILLE
Jukureiden C1:ssä pelaava puolustaja Johan Fisk on valittu 2004 s. Pohjola-leirille. Fisk on kotoisin... lue lisää
JOUKKUE UUTISET


bauer
bauer
csarlson
ese
ikioma
plussa
kuorma
OP
Hockey Base