Luistelukoulu ja Leijonakiekkokoulu

 

Juniori-Jukureiden leijonakoulujen kevätkausikausi 2020-2021 alkaa tammikussa, ilmoittautuminen on nyt avattu. Uudet harrastajat rohkeasti mukaan leijonakouluihin.

Tervetuloa mukaan heimoon ja mukavaan jääliikuntaharrastukseen.

TOIMINNAN SISÄLTÖ

Leijonakiekkokoulu on Suomen Jääkiekkoliiton seuroille suunnittelema luistelu- ja kiekkokoulun toteuttamismalli. Toiminta on suunnattu alle 8-vuotiaille tai harrastuksen aloittaville pojille ja tytöille. Myös vanhemmat (9-10 -vuotiaat) jääkiekon aloittajat voivat osallistua Leijonakiekkokouluun.

Leijonakouluissa on tarjolla neljälle ryhmää, toimintaan osallistuvan lapsen oman lähtötason mukaan. Tämän myötä jokaisella lapsella on mahdollisuus saada alusta saakka ohjausta oman tasoisessa ryhmässä.

Leijonakouluryhmät:

 • Leijonaluistelukoulu ( Vasta-alkajien ryhmä, pääpaino luistelussa)
 • Leijonakiekkokoulu ( Kiekkokoulu ryhmä, luistelun opettelun lisäksi mukana pelaaminen ja lajitaidot)
 • U8 leijonakoulu  (Lisätietoja ikärajoista ja toiminnasta täältä.)
 • Tyttökiekkokoulu ( Tyttöjen oma kiekkokoulu, lisätietoja täältä.)

Lapsi voi lisäksi harrastaa jääkiekkoa useamman vuoden ajan leijonakouluissa. Ryhmien opetukselliset sisällöt on jaettu seuraavasti:

 • Kasvatukselliset sisällöt
 • Lajitekniset sisällöt (luistelu, kiekonhallinta ja mailatekniikka)
 • Leikit ja kisat
 • Pelin oppimiseen liittyvät sisällöt

Leijonakoulujen ohjaajat on koulutettu Suomen Jääkiekkoliiton kiekkokouluohjaajiksi ja lisää koulutetaan joka vuosi. Ohjaajaksi haluavat saavat lisätietoja ohjaajana toimimisesta Juniori-Jukureiden junioripäälliköltä.

Ilmoittaudu mukaan toimintaan täältä.

 

LEIJONAKOULU RYHMÄT


Leijonaluistelukoulu

Luisteluun painottuva ryhmä, jossa jäällä lapsen mukana voi olla myös vanhempi. Leijonaluistelukouluun tultaessa ei tarvitse olla aiempaa luistelutaitoa. Ryhmän toiminnan sisältö painottuu luistelun alkeiden oppimiseen erilaisten leikkien ja pelien avulla. Myös mailan ja kiekon käsittelyä opetellaan kauden aikana, kun luistelun perustaidot ollaan opeteltu. Ryhmän sisällä jakaudutaan tarvittaessa useampaan tasoryhmään (esim. alkeis- ja jatkoryhmä), jotta jokaisella lapsella on mahdollisuus onnistua ja innostua lajista.

Leijonaluistelukoulussa vanhemmat ovat tervetulleita mukaan jäälle lapsen kanssa. Vastuuohjaajana toimii seuran junioripäällikkö.


Leijonakiekkokoulu

Jatkoryhmä niille, jotka ovat aiemmin jo olleet leijonaluistelukoulussa  ja / tai liikkuvat ja pelaavat jo itsenäisesti jäällä. Ryhmän sisällä jakaudutaan tarvittaessa useampaan tasoryhmään, jotta jokaisella lapsella on mahdollisuus onnistua ja innostua lajista.

Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan jäälle ohjaamaan lapsia. Vastuuohjaajana toimii seuran junioripäällikkö.

 

U8 leijonakoulu

Leijonakiekkokoulun jälkeen lapsi voi siirtyä U8 leijonakoulu ryhmään (tänä kautena 2013-syntyneet), mutta halutessaan lapsi voi jatkaa myös Leijonakiekkokoulun puolella. U8 leijonakoulu ryhmään ovat tervetulleita myös ensi kertaan lajin pariin tulevat vanhemmat lapset. 2014- syntyneet lapset, jotka ovat pitkään olleet mukana leijonakouluissa, voivat olla mukana myös U8 ryhmässä. Mikäli nuorempi 2014 syntynyt lapsi haluaa tulla mukaan U8 ryhmään, olkaa yhteydessä junioripäällikköön.

U8 toiminnasta lisää ryhmän omilta sivuilta täältä.

Tyttökiekkokoulu

Juniori-Jukurit ry järjestää kaudella 2020-2021 maksuttoman tyttökiekkokoulun. Tyttökiekkokoulu harjoittelee tyttöjen kanssa kerran viikkoon.

Lisätietoja tyttökiekkokoulusta täältä.

 

Leijonakouluryhmien välillä voidaan siirtyä milloin tahansa kauden aikana ikä ja taitotaso huomioiden. Alkusyksyn ensimmäisten kertojen aikana jokaiselle löydetään sopiva ryhmä.


AIKATAULUT

Leijonaluistelu- ja leijonakiekkokoulu harjoittele kerran viikossa Mikkelin harjoitushallissa ja kausi kestää syyskuun aloituspäivästä, maaliskuun loppuun (noin 25 kertaa).

 • Leijonaluistelukoulu sunnuntaisin klo 10.10–11.00 | Harkkahalli
 • Leijonakiekkokoulu sunnuntaisin klo 11.05–12.00 | Harkkahalli

Leijonaluistelu- ja leijonakiekkokoulun kevätkauden avauspäivä on 10.1.2021

Viikottaiset ohjelmat näkyy joukkuesivujen kalenterista.

U8 leijonakoulu harjoittelee 2 kertaa viikossa, tyttökiekkokoulu harjoittelee kerran viikossa omalla tyttöjäällä. Lisätietoja ryhmien omilta sivuilta.


VARUSTUS

Leijonaluistelukoulussa osallistumiseen vaaditaan minimivarustuksena luistimet, ristikkokypärä ja kaulasuoja. Oma maila kannattaa ottaa mukaan, mutta mailan saa myös lainaksi harjoitusten ajaksi. Leijonakiekkokoulussa suositaan että lapsella on jo suurin osa jääkiekkovarusteita turvallisuuden takia. Harjoituksissa käytetään Juniori-Jukureiden harjoituspaitoja sekä liivejä. Varusteita voi matkan varrella hankkia lisää ja varsinkin luistelun ensiaskeleita harjoittelevien suositellaan aloittamaan em. kevyessä varustuksessa. Tällöin asusteeksi suositellaan väljää ulkoiluasua ja hanskoja.

Juniori-Jukurit ovat saaneet lahjoituksena varusteita, joita jaetaan niitä tarvitseville harjoitusten yhteydessä lainaan toimintakauden ajaksi maksutta.


HINTA

Leijonaluistelu- ja leijonakiekkokoulun kevätkauden maksu 50€

Maksu pitää sisällään:

 • Vakuutuksen ja pelipassin.
 • Ohjauksen.
 • Pelitapahtumat, mahdolliset vieraspelimatkat laskutetaan erikseen
 • Seuran jäsenmaksun

Suur-Savon Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat Juniori-Jukureiden leijonakouluista 10€ alennuksen koko kauden kausimaksusta. Muista merkata ilmoittautumisen yhteydessä asiakasomistaja etusi.


VAKUUTUS JA SEURAPASSI


Lapset ovat vakuutettuja toiminnan aikana SJL seurapassin kautta. Seura hankkii jokaiselle pelaajalla pelipassin Suomisport järjestelmän kautta.

Vakuutusta varten ilmoittautumislomakkeessa kysytään lapsen henkilötunnusta, joka poistetaan rekisteristä heti pelipassin oston jälkeen.

Seurapassista lisätietoja liiton sivuilta täältä. 


ILMOITTAUTUMINEN

Toimintaan voit ilmoittautu mukaan google lomakkeen kautta täältä.

Ilmoittautumisen jälkeen, lapsi lisätään My Club järjestelmään, jonka kautta kulkee toiminnan informaatio ja viestintä.

Mukaan pääsee milloin tahansa kauden aikana.

 

TERVETULOA MUKAAN HEIMOON

 

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoja toiminnasta:

Tuomas Anttonen
Junioripäällikkö
044 986 2385
tuomas.anttonen(at)juniori-jukurit.fi

KUMPPANIT


Pelaajat